Hírek

  2017-02-22 //

  Újabb fontos elnökségi döntések

  Megtartotta februári ülését a Magyar Úszó Szövetség elnöksége – a testület több fontos döntést hozott, valamennyit egyhangúlag.

  A legfontosabbak a következők:

  – Dr. Bienerth Gusztáv elnök javaslatára a szövetség működéséhez szükséges bizottságok (Ellenőrző Testület, Fegyelmi Bizottság, Doppingellenes Bizottság, Edzői Bizottság) kivételével a többi testület megszűnik. Ugyanakkor folyamatban van a szövetségi munka átstruktúrálása és egy új működési modell kidolgozása, az új bizottsági szerkezet kialakítása ennek az elindulását követően történik meg. A későbbiekben – fő szabályként – minden bizottság munkáját egy-egy elnökségi tag vezeti.

  – Dr. Sós Csaba alelnök, szövetségi kapitány javaslatára az alábbi edzőket kérik fel az új edző-bizottság tagjainak: Shane Tusup, Plagányi Zsolt, Tari Imre, Turi György, Verrasztó Zoltán, Petrov Iván, Gellért Gábor, Virth Balázs, Nagy Péter.

  – Dr. Sós Csaba előterjesztése alapján az elnökség elfogadta az alábbi programok pénzügyi kereteinek elosztására tett javaslatokat: Kiemelt Edzői Program; Gerevich-ösztöndíjak; Kiemelt Sportágfejlesztési keret; Héraklész-keret. Valamennyi program esetében az eredményességi szempontok érvényesültek, figyelembe véve az adott program szabályozását, az abban szereplő minimálisan vagy maximálisan megítélhető támogatási összegeket.

  – Az elnökség elfogadta az országos bajnokságok versenykiírását – közte a nyílt magyar bajnoksággal kapcsolatos kapitányi kérést, melynek értelmében 100 és 200 gyorson mindkét nemnél csak magyar versenyzők indulhatnak a döntőben –, illetve szavazáson erősítette meg a kiemelt versenyek időpontjait és helyszíneit; az ob helyszínét február 23-án hozzák nyilvánosságra.

  Az ülésen született határozatok hamarosan megjelennek a MÚSZ honlapon.

  Újabb fontos elnökségi döntések