Hírek

  2017-02-23 //

  Debrecenben lesz az országos bajnokság

  Sajtótájékoztató keretében, Debrecenben jelentette be dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, hogy a hajdúsági város ad otthont április 19. és 22. között az országos nyílt bajnokságnak. 

  Három év után a magyar úszóelit visszatér Debrecenbe: a kirobbanó sikerű Európa-bajnokságok és ob-k után újfent a csodálatos sportuszoda lesz a helyszíne a nyílt magyar bajnokságnak, április 19. és 22. között. Mindezt sajtótájékoztatón jelentette be dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki csütörtökön a városban tárgyalt a Debreceni Sportcentrum, illetve a Debreceni Egyetem vezetőivel.

   

  A MÚSZ vezetője szerint „nem csupán az ország, de talán Európa és egy kicsit a világ is Debrecenre fog figyelni áprilisban, hiszen a budapesti világbajnokság előtt ez lesz az egyik legfontosabb kvalifikációs viadal.” Dr. Bienerth Gusztáv hozzátette: a MÚSZ elnöksége április 23-án, a tervek szerint Debrecenben ülésezik majd, és fogadja el a budapesti vb-n szereplő csapat összetételét.

   

  A sajtótájékoztatón dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta, a város idei költségvetéséből 717 millió forintot fordít a sport támogatására, és megkezdődtek az előkészületek az uszoda bővítésére: az újabb, fedett ötvenes edzőmedence 2018-ra épülhet fel.

   

  Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója – a MÚSZ elnökségi tagja – azt emelte ki, hogy a sportdiagnosztikai centrumban tett látogatás során elhangzott, még tovább kell erősíteni a sportág és a város együttműködését. A centrumba Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja is elkísérte dr. Bienerth Gusztávot, aki a létesítmény bemutatását követően jelezte, az itt felhalmozott értékeket és tudást még fokozottabban a magyar úszósport szolgálatába kívánják állítani.

  Debrecenben lesz az országos bajnokság