Hírek

  2017-02-28 //

  Válogatási elvek a világbajnokságra

  Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány az alábbi válogatási elvek alapján állítja össze a júliusi, budapesti világbajnokságon induló csapatot.

  1. Főszabályként az április 19-22-ei országos bajnokság az utolsó alkalom, amikor szintet lehet úszni.

  2. Az ob végeztével a csapat kihirdetésre kerül, és mindenki, aki addig elérte a szintet, és az adott számban az első két idő valamelyikével rendelkezik, vagy az adott számban – A-szintes híján – a legjobb B-szintes, biztos csapattagnak tekinthető.

  3. Ez alól kivételt csak azok a számok képeznek, amelyekben Hosszú Katinka is rendelkezik A-szinttel: mivel az ő esetében később dől el, mely távokon kíván indulni, a harmadik legjobb idő is kerettagságot jelent, ugyanakkor értelemszerűen ez csak akkor jogosít fel indulásra, ha Katinka nem áll rajthoz az adott számban.

  4. Április 22. után kizárólag azokban a számokban lehet még szintet úszni, ahol nincs vagy csak egy A-szintes versenyző van.

  5. A váltókba kerüléshez szükséges szintidők megúszásának határideje szintén április 22. (a nyílt országos bajnokságon ezért úszhatnak kizárólag magyar versenyzők a 100 és 200 méteres gyorsúszás döntőjében). A váltók összeállításáról ugyanakkor az aktuális forma alapján dönt a kapitány a világbajnokság idején.

  Válogatási elvek a világbajnokságra