Hírek

  2017-06-15 //

  Új, 10 pályás versenyuszoda alapkőletételén vett rész az elnök Kaposváron

  Szita Károly polgármester úr meghívására, Kaposvárra utazott Dr.Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, hogy a hamarosan felépülő új, 10 pályás sportuszoda alapkőletétele alkalmából rendezett ünnepségen részt vegyen.

  A beruházás keretében olyan versenyuszoda épül a somogyi megyeszékhelyen, amely lehetővé teszi majd a nagyobb volumenű, országos és nemzetközi versenyek rendezését is.
  "Abban az évben, amikor átadják Kaposvár új büszkeségét, itt rendezzük majd az országos úszóbajnokságot" - árulta el Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.
  Az eseményen részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki kiemelte, hogy Kaposváron kiemelkedő sportélet van, így hamarosan minden infrastrukturális körülmény adott lesz ahhoz, hogy még többen tudjanak úszni, vízilabdázni, vagy szinkronúszni a városban és környékén.
  Az alapkövet Szita Károly polgármester és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő tette le, de vízilabdázók, úszók, uszonyos és búvárúszók, valamint szinkronúszók is segédkeztek a folyamatban.Miután a sportolók nevében Szécsi Zoltán, a Kaposvári VK edzője, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdakapus átvette az épülő uszodát, a helyszínen időkapszulát is elhelyeztek, amelybe aprópénzt, a csapatok képeit, tervrajzokról készült fotókat, valamint az aznapi sajtó termékeket rejtették.

  Új, 10 pályás versenyuszoda alapkőletételén vett rész az elnök Kaposváron