Hírek

  2017-07-17 //

  Újabb sportdiplomáciai siker - Budapest rendezi a 2024-es rövidpályás úszó világbajnokságot!

  3 napja tart már Budapesten és Balatonfüreden a vizes világbajnokság, de most minden szem a szárazföldre szegeződött, hiszen a FINA hétfőn délben sajtótájékoztató keretében jelentette be a 2022-es és a 2024-es rövidpályás világbajnokság helyszíneit. Előbbinek Kazany, utóbbinak Budapest lesz a házigazdája.

  A végső körben Hongkong, Tajvan, Oroszország, Magyarország között dőlt el, hogy melyik ország rendezi meg a 2022-es és 2024-es rövidpályás világbajnokságot.
   
  A magyar pályázat sikere, egyrészt a felkészült kiváló szakmai csapatnak köszönhető, akik ma délelőtt egy professzionális prezentáció keretében mutatták be az előzetesen összerakott pályázati anyagot. Ezenfelül a főváros közreműködése is kellett a végső győzelemhez, hiszen Tarlós István főpolgármester úr, Dr. Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester helyettesek támogatása garanciát jelentett a pályázat kedvező elbírálásánál.
   
  Dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a sajtótájékoztató után elmondta: "Ez a siker az egész ország sikere. Sokan dolgoztak ezért a pillanatért, így a 2024-es rövidpályás világbajnokság méltó folytatása annak a sorozatnak, amelynek a most zajló vizes világbajnokság is része. Hatalmas siker, hogy nyolc éven belül ugyanaz a város adhat otthont a vizes sportok két ilyen rangos világeseményének. Örülök, hogy itt Budapesten hirdették ki a győztest azt gondolom, hogy a döntés részben annak is köszönhető, hogy a mostani világbajnokság eseményei rendben és gördülékenyen zajlanak. Ezt a lehetőséget tökéletesen kihasználta a kormányzat, a főváros, a Magyar Úszó Szövetség, és büszkén mondhatjuk, hogy ilyen módon a magyar úszóvilág nemcsak fennmarad a világ térképén, de tovább erősödik és fejlődik. A múltunk, a jelenünk, és a mai döntést ismerve a jövőnk is bizakodásra ad okot.”
   
  A sportdiplomáciai erőfeszítéseknek köszönhetően az már korábban eldőlt, hogy 2019-ben a Duna Aréna ad otthont a junior úszó-vb-nek, 2020-ban pedig a vízilabda, illetve az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságnak.

  Újabb sportdiplomáciai siker - Budapest rendezi a 2024-es rövidpályás úszó világbajnokságot!