HÍREK

  2018-04-17 //

  FELHÍVÁS! VIDÉK OB! VÁLTOZÁS!

  Tisztelt Tagszervezetek! A hódmezővásárhelyi uszodában technikai problémák álltak elő. A hiba elhárításához az uszodát  több napra, teljesen vízteleníteni kell. A verseny előtt 2 héttel Hódmezővásárhely kénytelen volt visszalépni az Országos Vidékbajnokság megrendezésétől. A Magyar Úszó Szövetség gőzerővel próbálta az új helyszínt és szervezőket biztosítani, mely a május 1-i hosszú hétvége miatt sok nehézségbe ütközött. Mivel a MÚSZ a lehető legtöbb úszó számára szeretné megadni a versenyzési lehetőséget, így idén budapesti helyszínen tudjuk megrendezni a Vidék OB-t! Reményeink szerint a fővárosi egyesületek részvételével még színvonalasabb összecsapásokra kerülhet majd sor! A „vis major” helyzet miatt a verseny módosításra kerül!

  Verseny elnevezése: Vidék OPEN

  Helyszín: Budapest, Duna Aréna

  Az időpont a versenykiírásban szereplőnek megfelelően április 27-29.

  A verseny lebonyolítója a Budapesti Úszó Szövetség és a MUSZ.

  Program: VÁLTOZÁS! Figyelmesen olvassátok el a nevezési rendszerben szereplő versenyprogramot.

  Nevezési időszak: 2018. április 19. szerda 00.00 órától 2018. április 25. szerda 24.00 óráig.

  Az ifi – felnőtt „A” és „D” kategóriák mellett minden „B” , „C”, „E” és „F” kategóriákat is OPEN-né tesszük a kiírásnak megfelelő kettős díjazással.

  Az idő rövidsége miatt szeretnénk segítséget nyújtani a szállásterületen is. Utazásszervező kollegánk a következő elérhető szálláslehetőségeket javasolja:

   

  Belvárosi elhelyezkedés:

  HomePlus Hostel (hostel kategória)

  Avenue Hostel (hostel kategória)

  Unity Hostel at Udvarom (hostel kategória)

   

  Külvárosi elhelyezkedés:

  Aquamarina Hotel (hotel kategória)

  Hotel Nap (hotel kategória)

  Ági Panzió (panzió kategória)

  Green Garden Hostel (hostel kategória)

   

   

   

  2018-04-14 //

  Elhunyt dr. Pikó Károly

  Életének 66. évében súlyos betegség után elhunyt dr. Pikó Károly, aki a két, Debrecenben rendezett úszó Európa-bajnokság (2007, 2012) egészségügyi ellátó csoportját vezette, továbbá orvosként végigkísérte Risztov Éva másodvirágzását, épp azokban az esztendőkben segítvén őt, amikor nyíltvízi úszónk a londoni olimpián a csúcsra ért.

  A sport-, belgyógyász-, sürgősségi-, katasztrófa- és katonaorvostan végzettségű szakember 25 évig a magyar atlétikai válogatott orvosaként dolgozott, hazánkat az atlantai, sydneyi és athéni olimpián képviselte, mint az olimpiai csapat tagja, 2011 óta pedig a Debrecen futballcsapata mellett tevékenykedett.

  A magyar úszósport osztozik a család gyászában.

  2018-04-10 //

  Újabb kiemelt helyszínen találkoznak a Jövő Bajnokai!

  Folytatódik a megújult Jövő Bajnokai program, így április 14-én Veszprémben, a Közép-Dunántúli régió ifjú tehetségei mérik össze tudásukat a medencében, de előtte még Dr. Kalamár Hajnalka és Kabarcz Zoltán tart interaktív előadást a Nyerő Hármas programsorozat részeként, külön a versenyzőknek és külön a szülőknek. 

  De ezzel nem ér véget a szombat délelőtti programsorozat, mert amint a fiatalok vízbe ugranak Szász Máté várja az „Étrendkiegészítés az úszásban” című előadására az érdeklődő apukákat és anyukákat, amelynek keretében hasznos gyakorlati tanácsokat is ad majd a sporttáplálkozással kapcsolatban.

  Újabb kiemelt helyszínen találkoznak a Jövő Bajnokai!
  2018-03-27 //

  CXX. Országos Bajnokság Debrecen - rajtlista, percprogram és eredmények elérhetők!

  A 2018. március 28-31. között, Debrecenben megrendezésre kerülő Felnőtt Országos Bajnokság kezdési időpontja az alábbiak: előfutamok 9.30-kor a döntők 18.00 órakor kezdődnek (a döntőket szerdától péntekig élőben adja az m4sport, szombaton pedig felvételről lehet majd megnézni.)

  A folyamatosan frissülő eredményeket itt lehet majd megtekinteni: 

  https://drive.google.com/drive/folders/1bOtVZ_-fcw_W4a9v79UHXxsaWJMQMUuO

  Az előzetes rajtlista itt elérhető:

  http://muszuszoranglista.hu/get_pic.php?table=n_vers&col=vid&id=2696&pic=rajtlista

  Online stream a délelőtti előfutamokról:

  http://mms.iptv.unideb.hu:8080/kozvetites3

  A debreceni OB percprogramja a kék nyílra kattintva letölthető.

  CXX. Országos Bajnokság Debrecen - rajtlista, percprogram és eredmények elérhetők!
  2018-03-27 //

  Versenynaptár 2018-ra! Frissítve 2018.03.27-én!

  Elkészült a 2018-as versenynaptár tervezet a Magyar Úszó Szövetséghez eddig berékezett adatok alapján.  Az év folyamán folyamatosan követjük az esetleges változásokat és frissítjük az eseményeket. 

   

  A 2018-as versenynaptár és a válogatott keret tagjainak névsora a válogatási elvekkel együtt a kék nyílra kattintva letölthető.

  Versenynaptár 2018-ra! Frissítve 2018.03.27-én!
  2018-03-26 //

  Nyíltnapot tart a Sport-táplálkozástudományi Központ

  Az Országos Sportági Szakszövetségek részére nyíltnapot tart március 28-án, szerdán reggel 9:00-től a Testnevelési Egyetem Sport-Táplálkozástudományi Központja.

  Program:

  9:00 – 9:10 : Megnyitó (Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, rektor)

  9:10 – 11:00: A Sport-táplálkozástudományi Központ munkájának ismertetése, illetve a dietetikai konzultáció szerepe a sportolók céljainak elérésében Hogy teszteli a labor az étrend-kiegészítőket?”Hozd formába a mintád!” – Mintaelőkészítés ”Mi folyik itt?” – Folyadékkromatográfiás vizsgálat ”A puding próbája az evés!” – Kóstoló (Prof. Dr. Martos Éva)

  Jelentkezés:

  Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2018. március 27-én, kedden 12:00-ig a drmartoseva@gmail.com e-mail címen szíveskedjenek jelezni.

  Az esemény időpontja :

  2018. március 28. szerda 9:00

  Az esemény helyszíne:

  Testnevelési Egyetem, Sport-táplálkozástudományi Központ (1123 Budapest, Alkotás u. 44. Gyalogos bejárat az Alkotás utca felől a MOM Parkkal szemben)

  Nyíltnapot tart a Sport-táplálkozástudományi Központ
  2018-03-25 //

  Kettős magyar siker a LEN Kupa izraeli fordulóján

  Kiváló körülmények között rendezték meg Eilatban az idei szezon első nyíltvízi Európa Kupa futamát, ahol 21 országból 50 férfi és 36 női versenyző vágott neki a 10 km-es távnak. A néhány olasz és orosz világklasszis mellett a magyarok voltak a verseny favoritjai. 

  Rasovszky Kristóf megismételte tavalyi remek úszását és címét megvédve újra a dobogó tetejére állhatott! Székelyi Dániel a 8. helyen végzett, a fiatal Gálicz Péter pedig a 28. helyen ért célba. A nőknél is magyar siker született, ahol Szilágyi Nikolett a mezőnyt leiskolázva győzött!

  Kettős magyar siker a LEN Kupa izraeli fordulóján
  2018-03-17 //

  Rasovszky Kristóf 12., Olasz Anna 17. a dohai „hering partyban”

  Gyakorlatilag egy-egy 10km-es világbajnoki viadal zajlott a dohai Világkupa-évadnyitón (FINA World Series az idei új nevén). A magyar résztvevők közül Rasovszky Kristóf a 12., míg Olasz Anna a 17. helyen végzett.

  Ahogy várni lehetett, a szezonnyitó dohai Világszéria-viadal gyakorlatilag a világbajnokságokkal volt egyenértékű, hiszen a nyíltvízi úszás összes sztárja ott volt a rajtnál, a mezőnyök pedig elképesztő méretűek voltak, a férfiaknál 70-en, a hölgyeknél 42-en tülekedtek a rajtnál.

  A férfiaknál a tavaly három Világkupa-viadalt is megnyerő Rasovszky Kristóf sokáig remekül tartotta magát, bár az első kör nyolcadik helye után visszaesett a 18. helyre, az utolsóelőtti check-pontnál már a harmadik helyen haladt, a záró 1660 méteres kör előtt pedig hatodik volt, ám a hajrában végül kiszorult az élbolyból. A viadalt az olimpiai címvédő Ferry Weertman nyerte meg hatalmas csatában, hiszen az első öt 1.5 másodpercen belül zúdult a célba, de még a kilencedik is 7.3 másodpercre volt a győztestől. A kissé leszakadt, csaknem húszfős boly 26 másodperccel Weertman után ért a panelhez, Kristóf harmadmagával szinte egyszerre ütött be, a célfotó végül a 12. helyre sorolta, amivel egy pontot bukott az összetettben, mert a tizediknek még három pont jár, neki most be kell érnie kettővel.

  „Eléggé hering party volt – értékelt Rasovszky Kristóf. – Nem volt egy rossz verseny, jól is ment, de az utolsó kör első felében beszorultam, és nem tudtam időben megindulni. Elkerülhető lett volna, ha ebben a fázisban még előrébb egerészem magam. Jó lecke volt, legközelebb okosabb leszek. Igazából annak örülök, hogy egyáltalán nem haltam meg, mint tavaly, Abu Dhabiban.”

  A hölgyek versenyében Olasz Anna két kör után még a 6. helyen haladt, aztán a középső fázisban visszaesett a 24. helyre, innen kapaszkodott vissza, s lett végül 17. Ezt az ütközetet is az olimpiai címvédő nyerte meg, a szintén holland Sharon van Rouwendaal – a 25 kilométeren vb- és Eb-ezüstérmes szegedi úszó 41.8 másodperccel mögötte ért célba.

  A sorozat májusban Seychelles szigetén folytatódik – a negyedik állomás június 16-án, Balatonfüreden esedékes.

  Rasovszky Kristóf 12., Olasz Anna 17. a dohai „hering partyban”
  2018-03-14 //

  Pályázati felhívás a MOL tehetségkutató programban való részvételre

  A MOL Nyrt. Új Európa Alapítványa pályázatot hirdet 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok részére, akik országos vagy nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő teljesítményt értek el eddig és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük.

  A pályázati felhívás az alábbi linken elérhető: http://www.ujeuropaalapitvany.hu/img/SPORT/PALYAZATI_ANYAG/SP18/felhivas2_SP18.pdf

  A pályázatok kezelésének és feldolgozásának folyamatával kapcsolatos egyéb tudnivalókat az érdeklődők a Pályázati kézikönyvből ismerhetik meg, amely letölthető az internetről.

  A pályázati felhívás és űrlap letölthető: www.ujeuropaalapitvany.hu, www.mol.hu. További információ kérhető: info@ujeuropaalapitvany.hu Telefon: (061) 464 0122 (munkaidőben)

  2018-03-13 //

  Úszásoktatót keres az Érdi Úszó Sport Kft.

  Végzettséggel rendelkező úszásoktatót keres az Érdi Úszó Sport Kft. Érdeklődni munkanapokon telefonon (+36202215502) Fülöp Henriettnél lehet.

  Úszásoktatót keres az Érdi Úszó Sport Kft.